Polityka prywatności

FIRMA

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Polityka prywatności

Niniejsza polityka dotyczącą „cookies” odnosi się do wszystkich stron internetowych oraz aplikacji na urządzenia mobilne, których właścicielem i administratorem jest Design Store, Warszawa ul. Solec 58/60

Strona internetowa www.design-store.com.pl wykorzystuje pliki „cookies”, które pozwalają na zapamiętanie wybranych informacji o jego użytkownikach i ich preferencjach. Za ich pomocą nie są jednak przetwarzane lub przechowywane dane osobowe. 

Co to jest „cookies”?

  • - Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane i przechowywane na komputerze użytkownika, smartfonie czy innym urządzeniu z którego łączy się z internetem.
  • - Pliki cookies pobierane są za pośrednictwem przeglądarki internetowej, podczas pierwszego wejścia na stronę.
  • - Pliki cookies nie powodują zmian konfiguracyjnych w urządzeniu z którego korzysta użytkownik, pliki pomagają w dostosowaniu zawartości strony internetowej do oczekiwań, ułatwiają nawigację na stronach i zapewniają skuteczność procedur bezpieczeństwa.
  • - Pliki cookies pozwalają ocenić, jakie są upodobania użytkowników, a także jak można ulepszać stronę internetową.

Użytkownik, który nie życzy sobie wykorzystywania plików „cookies” w opisanym powyżej celu, ma możliwość skonfigurowania ustawień oprogramowania zainstalowanego w urządzeniu tj. wykorzystywanej przeglądarki internetowej lub aplikacji w sposób uniemożliwiający przechowywanie wspomnianych plików w pamięci komputera. W każdej chwili może również usunąć je ręcznie. W celu zapoznania się ze szczegółową instrukcją postępowania prosimy o odwiedzenie strony internetowej producenta używanej przeglądarki internetowej.

Typy „cookies” - cel ich uzyskiwania i przechowywania

  • - Konieczne do poprawnego działania stron - niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony www.design-store.com.pl pozwalają na poruszanie się po niej oraz używanie jej elementów m.in. zapamiętują poprzednie czynności podczas wracania na tą samą stronę, wypełniania formularzy.
  • - Poprawiające wydajność - zbierają informacje na temat jak użytkownicy korzystają ze strony www.design-store.com.pl, z jakich obszarów korzystają, odwiedzają, ile czasu na nich spędzają. Dzięki tym informacjom możliwe jest poprawianie działania stron oraz badanie potrzeb użytkowników.
  • - Poprawiające funkcjonalność - zapamiętywanie ustawień i wyborów użytkownika.
  • - Statystyczne - tworzenie anonimowych statystyk służących do poprawiania funkcjonalności i zawartości stron.

Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

Dane osobowe

Państwa dane osobowe są przetwarzane przez Design Store, ul. Solec 58/ 60 w Warszawie. Są one wykorzystywane wyłącznie w celu realizacji zamówienia oraz, jeśli Klient wyrazi na to zgodę, w celu informowania o nowych produktach i promocjach oferowanych przez sklep internetowy www.design-store.com.pl

Każdy Klient ma prawo dostępu do swoich danych oraz ich poprawiania. Dane osobowe Klientów są przechowywane i zabezpieczone zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach prawa Ustawa z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. Nr 101 z 2002 r. poz. 926, z późn. zm.) 

Twoje dane są niezbędne do złożenia i realizacji zamówienia!
Podczas korzystania ze strony internetowej www.design-store.com.pl i zakupów w sklepie internetowym zostaną Państwo poproszeni o podanie niektórych swoich danych osobowych poprzez wypełnienie formularza lub w inny sposób. Dane te są niezbędne, by Państwa zamówienia zostało zapisane w systemie i zrealizowane. Wymagamy tylko tych danych, które są niezbędne do realizacji Państwa zamówienia. 

Jeśli wyrażą Państwo zgodę na wykorzystanie swoich danych w celach marketingowych oraz na otrzymywanie informacji handlowych drogą elektroniczną Państwa dane służyć będą do wysyłki newslettera oraz innych informacji dotyczących najnowszych ofert i akcji promocyjnych oraz najlepszego dostosowania naszej oferty do Państwa potrzeb. 

Niniejsza witryna internetowa korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google, Inc. (“Google”). Google Analytics używa “cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia witrynie przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z witryny przez użytkownika (włącznie z jego adresem IP) będą przekazywane spółce Google i przechowywane przez nią na serwerach w Stanach Zjednoczonych. 

Google będzie korzystała z tych informacji w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google. Google nie będzie łączyła adresu IP użytkownika z żadnymi innymi danymi będącymi w jej posiadaniu. 

Kontakt Design Store z Klientami 

Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu i pozostawiłeś nam swój adres mailowy, wyślemy Ci potwierdzenie zamówienia oraz maila dotyczące statusu wysyłki, po wysłaniu go przez naszą firmę. Możemy kontaktować się z Tobą również telefonicznie w celu uzgodnienia szczegółów przeprowadzenia transakcji zakupów dokonanych w naszym sklepie.
Jeżeli zapisałeś się na nasz newsletter, będziesz otrzymywać go droga mailową. 

Zmieniły się Twoje dane, powiedz nam o tym

Dysponują Państwo prawem wglądu do swoich danych, ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania oraz prawem sprzeciwu. W każdej chwili możesz również wypisać się z newslettera. 

Bezpieczeństwo Twoich danych 

Państwa dane osobowe, zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29.08.1997 przechowywane są w zbiorze danych firmy Design Store, ul. Solec 58/ 60, Warszawa, są zabezpieczone przed wglądem osób trzecich.

 
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony